2022-02-01 - Hultafors group

Hultafors Group förvärvar Telesteps AB

Den 1 februari 2022 har Hultafors AB förvärvat 100% av aktierna i Telesteps AB (”Telesteps”) av Heim Holding AB.

Telesteps är en ledande tillverkare av teleskopiska stegar för professionella användare. Företaget är baserat i Tranås i Sverige och har 9 anställda, med försäljning på en global basis.

“Vi har varit intresserade av att förvärva Telesteps under en längre tid då vi ser deras produktportfölj av teleskopiska stegar som ett utmärkt komplement till vårt erbjudande inom stegar idag under vårt befintliga varumärke Wibe Ladders. Vi är väldigt imponerade av deras starka varumärke och innovationshöjd och ser fram emot att utveckla affären vidare tillsammans”, säger Torbjörn Eriksson, President Hardware Europe i Hultafors Group.

Förvärvet är en del i Hultafors övergripande strategi att bredda produktsortimentet med attraktiva produkter för professionella slutanvändare, både genom organisk tillväxt och förvärv. Telesteps stegar är perfekta för en professionell slutanvändare med höga krav då de lyckats kombinera den flexibla teleskopiska funktionen på stegar och arbetsplattformar med hög säkerhet och hållbarhet.

”Tillsammans med Hultafors Group ser jag en stor potential att accelerera vår tillväxt och fortsätta den internationella expansionsresan så det var ett naturligt val att gå vidare med Hultafors Group som långsiktig ägare”, säger Peter Heim, VD för Telesteps.

Telesteps nettoförsäljningen uppgår till ca. 87 miljoner SEK under 2021 med en lönsamhet i nivå med Hultafors Groups övriga verksamhet.

Göteborg, 1 februari, 2022

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Knobloch, VD Hultafors Group, +46 722 148 946 Jens Eriksson, CFO Hultafors Group AB, +46 702 114 601 Fredrika Ekman, Investment Director, Investment AB Latour, +46 72 584 93 43

2022-02-01 - Hultafors group