2022-12-27 - Hultafors group

Manager Payroll, Compensation & Benefits till Hultafors Group

Drivs du av utveckling och förbättringsarbete och trivs i en miljö där du får möjlighet att bygga upp processer och strukturer likväl som du jobbar operativt? Har du förmåga att leda både dig själv och andra? Hultafors Group utökar nu sitt globala HR team med en Manager som kan ta taktpinnen för våra funktioner inom förmåner och lön. Låter det intressant? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan!

ANSÖK HÄR.

Hultafors Group är ett globalt företag som erbjuder en unik portfölj av premiumprodukter inom verktyg och personlig skyddsutrustning. Hultafors Group ägs av Investment AB Latour, och bland våra syskonföretag finns bland annat Swegon, NordLoc och LSAB. Läs mer om oss på Hultafors Group.

Om rollen

Hos oss får du en varierad strategisk och operativ nyckelroll inom funktionerna Compensation & Benefits och Payroll och dina fokusområden initialt blir att projektleda ett HR-system för hela koncernen samt se över arbetssätt och system för lön. Vi har påbörjat arbetet med att utveckla våra HR processer och rutiner inom flera områden och du kommer ansvara för utrullningen till organisationen. Du leder ett mindre team om två administratörer (HR och lön) och ingår i ett teamet HR, Kommunikation, Hållbarhet och Kvalitet om totalt 10 personer. Din närmsta chef är Chief Human Resources Officer.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Göra analyser av mångfald, inkludering och kompetenser ur ett globalt perspektiv

 • Utveckla och implementera HR processer

 • Ansvarar för att utveckla, implementera och säkerställa efterlevnad av processer och rutiner inom comp & ben och payroll.

 • Genomlysa löneprocesser och system för Sverige samt driva löneanalyser för hela koncernen

 • Ansvara för omtag av bonus- och förmånssystem för hela koncernen samt vara drivande för att vårt förmånspaket attraherar, behåller och motiverar medarbetare och kandidater och stärker vårt arbetsgivarvarumärke.

 • Ansvarar för leverantörsavtal kopplat till comp & ben

 • Utbildar och stöttar chefer inom comp & ben

 • Driva MBL förhandlingar

 • Hantera HR frågor kopplat till förvärv.

Om dig

Vi söker dig som är självständig i din roll och som drivs av att se resultat av ditt arbete. Du är nyfiken, ambitiös och trivs i en roll där du jobbar med allt från vissa administrativa uppgifter till att dra de stora penseldragen. Genom din förmåga att förstå verksamheten både ur ett ekonomiskt perspektiv likväl som ur ett medarbetarperspektiv stöttar du chefer och medarbetare för att nå uppsatta mål. För att bli framgångsrik ser vi att du är en god kommunikatör, bra på att analysera och dra slutsatser och trivs i en dynamisk miljö. Utöver det söker vi dig som:

 • Har arbetat flera år i roller som HR Business partner, Comp & Ben-specialist eller liknande

 • Har kunskap och erfarenhet av comp & ben arbete

 • Har intresse och kunskaper för att utveckla och implementera system

 • Har erfarenhet från en internationell miljö

 • Är flytande i svenska och engelska både i tal och skrift

 • Har du även kunskaper inom lön blir vi extra intresserade.

Mer om Hultafors

På Hultafors utvecklar vi koncept, designar och framställer produkter och tjänster som förbättrar funktionaliteten, produktiviteten och säkerheten inom alla aspekter av den professionella användarens arbetsdag. Vårt team består av stolta och erfarna specialister som arbetar sida vid sida med nya, lovande talanger. Med en passion för framtidsinriktade lösningar och ständigt på jakt efter nya kunskaper och insikter hittar vi nya sätt att göra ett positivt avtryck och ge användarna av våra produkter en bättre arbetsmiljö och tillvaro. Vi har stort fokus på hållbarhet och vårt mål är att vara ligga i framkant i de frågorna. Hultafors Group med varumärken som Hellberg Safety för huvudskydd, Hultafors för handverktyg, Snickers Workwear för arbetskläder, Solid Gear för arbetsskor och Wibe Ladders för stegar har sälj- och marknadsteam på samtliga huvudmarknader i Europa och Nordamerika. Hultafors Group ägs av Investment AB Latour, har 1800 medarbetare och en omsättning på 55 miljarder.

Låter det intressant?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Jenny Mellberg på jenny.mellberg@wise.se och Parastoo Afsharian på parastoo.afsharian@wise.se.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas omgående.

ANSÖK NU.

Social Media