2023-03-02 - Hultafors group

Data Platform Owner, Hultafors Group

Vi på Hultafors Group ska implementera en helt ny Business Intelligence-platform. En global dataplattform som ska byggas från scratch med de senaste teknikerna. Plattformen kommer att vara integrerad med alla våra bolag där du kommer att vara med att bygga och påverka teknikvalen från grunden. Detta är ett viktigt steg i vår scale-up strategi och en spännande chans för dig som vill vara med på vår resa framåt!

Ansök idag via LinkedIn Easy Apply

OM ROLLEN OCH VAD VI ERBJUDER DIG

Hultafors Group är ett ”house of 16 brands” som är indelade i divisioner i koncernen. Din roll ingår i Group IT som är en koncernövergripande funktion. Målet är att skapa en ny global dataplattform för att länka samman alla nuvarande varumärken och kommande förvärv. Rollen som Product Owner Data Foundation är en helt ny roll hos oss och i rollen kommer du att kunna vara med och påverka hur plattformen skapas och byggs, både nu och framåt.

Du får möjlighet att arbeta i ett internationellt landskap där vi fram tills nu inte fullt ut nyttjat kraften i all data som skapas i alla olika områden vi verkar i såsom produktutveckling, tillverkning, försäljning och logistik. Rollen innebär att samla in, utvärdera och utmana verksamheten gällande data och rapporter för att tillsammans med våra partners bygga och förvalta vår nya dataplattform. Du kommer att vara ägare för Data Foundation med ansvar för uppföljning, budget och prioriteringar. I rollen kommer du att jobba nära våra divisioner och varumärken samt våra Application Specialister, EA-arkitekt, CISO och våra infrastrukturförvaltare. Du kommer att arbeta med effektivisering och att bidra till att vi kan ta beslut på kvalitativ verksamhetsinformation. I rollen kommer du att ha stora möjligheter att påverka och bidra till automatisering och digitalisering för hela koncernen.

ANSVARSOMRÅDEN I DENNA ROLL:

  • Övergripande ansvar för Data Foundation hos Hultafors Group.

  • Leda, kravställa, projektleda och underhålla relevanta partners och leverantörer.

  • Du kommer att jobba nära verksamheten och din roll är att förstå deras behov och utmaningar vad gäller data och rapporter.

  • Du kommer att prioritera, driva och leda verksamheten och vara deras nyckelperson.

  • Stötta digitaliseringen från ett affärsperspektiv.

  • Ansvara för kostnadsmedvetenheten gällande Data Foundation.

  • Ta fram verksamhetens behov och ta fram ROI-beräkningar.

  • Ansvara för utbildningsforum och se till att relevant dokumentation finns att tillgå.

  • Se till att vi har rätt förutsättningar att analysera vår verksamhet och tar affärsdrivna beslut.

  • Starta olika initiativ, t ex nya communitys där verksamheten kan ta fram idéer och skapa synergieffekter inom koncernen.

DIN BAKGRUND Vi söker dig som trivs när du arbetar med hela dataplattformen. Du har varit med när datan skapats, tagits in, tvättats och lagrats på olika ställen så att du kan säkerställa kvalitén och en effektiv lösning som är användarvänlig och stödjer verksamheten. Du har ett stort intresse och har arbetat med rapporter. Du tycker om att arbeta agilt, t ex enligt SCRUM. Du är en person som drivs av ett stort engagemang för det du jobbar med och du tror på att hålla koll på din omvärld och hänga med i digitala trender.

Vi söker dig som har arbetat med cloudplattformar inom Data Foundation. Du är van att arbeta med verksamhetsprocesser och du är bra på att driva projekt. Som person är du intresserad och förstår affärssidan, inte bara på det tekniska planet. Du gillar att jobba med siffror och analys och får energi av att hitta kostnadseffektiva lösningar som fungerar långsiktigt.

HULTAFORS GROUP Hultafors Group har bidragit till att skapa en bättre vardag för professionella användare i mer än 130 år. Vi utvecklar innovativa arbetskläder, hållbara verktyg och skyddsutrustning för att ge professionella användare det bästa av funktionalitet, säkerhet, skydd och effektivitet. På Hultafors Group strävar cirka 1800 anställda efter att skapa kvalitetsprodukter och tjänster att lita på. Detta gör vi genom att pröva nya idéer, respektera varandra och framför allt genom att lyssna på och involvera proffs i hela produktutvecklingsprocessen. Vårt team består av stolta och erfarna specialister som arbetar sida vid sida med nya talanger. Vi har återförsäljare i cirka 70 länder globalt, och finns idag både i Europa och Nordamerika. Du kan läsa mer om oss på www.hultaforsgroup.com.

ÄR DET DIG VI SÖKER ELLER HAR DU TIPS PÅ EN BRA PERSON? Denna rekrytering samarbetar Hultafors Group med Linda Mukka på House of Skills, vid frågor eller tips ta kontakt med Linda.mukka@houseofskills.se. Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Har du inte ett färdigt CV? Skicka då en länk till din LinkedInprofil så tar vi dialogen vidare därifrån.

Ansök idag via LinkedIn Easy Apply

Social Media