2023-11-24 - Hultafors group

Financial Controller till säljbolag

Vill du jobba som Financial Controller i en spännande koncern med stabila och intressanta varumärken? Då är det kanske dig vi söker till Hultafors Group för en utvecklande roll med varierande och kvalificerade arbetsuppgifter.

Ansök här.

Om tjänsten

Som Financal Controller ansvarar du för att ha ett helhetsgrepp över Hultafors Groups svenska och finska säljbolag. Du analyserar, följer upp och tillhandahåller finansiell expertis för att stötta bolagens verksamhet. Du är den som med god finansiell kontroll initierar frågor som rör verksamhetsplanering, lönsamhetsanalys på produkt- och kundnivå, investeringar, uppföljningar, budget och prognoser. Rollen inbegriper även att utgöra ett löpande stöd i arbetet med att utveckla effektiva arbetssätt.

Kontoret är placerat i Hultafors med hybridlösning och du rapporterar till Nordic Finance Manager som finns på plats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Analysera och presentera affärs- och redovisningsinformation
  • Ansvara för kreditkontroller, kreditförsäkringar, samt uppföljning av betalningsmönster på kundnivå
  • Ansvarig för korrekt hantering av kundavtal och beräkning av kundbonusar
  • Validera och säkerställa månatlig rapportering till moderbolaget
  • Budget- och prognosarbete
  • Ad hoc- analyser till moderbolaget, koncerncontrollers, säljchefer m.fl.
  • Uppföljning av investeringar

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som är självgående och trygg i din arbetsroll och gillar att arbeta självständig. Du har en akademisk examen inom ekonomi och har kanske jobbat som redovisningsekonom eller revisor i några år och har med dig 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har mycket goda Excelkunskaper och har du även erfarenhet från Power BI ses det som positivt. Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Som person är du jordnära och ansvarstagande då du i din roll ges stor frihet under ansvar och trivs i en platt organisation. Vi söker dig som har förmågan att på ett prestigelöst sätt ta dig an olika arbetsuppgifter, högt som lågt. Du är en kommunikativ lagspelare som trivs med att arbeta både analytiskt och supporterande.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Hultafors Group med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sofia Obstfelder Garellick på 076-647 16 07. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Hultafors Group

Hultafors Group har bidragit till att skapa en bättre vardag för professionella användare i mer än 130 år. Vi utvecklar innovativa arbetskläder, hållbara verktyg och skyddsutrustning för att ge professionella användare det bästa av funktionalitet, säkerhet, skydd och effektivitet. På Hultafors Group strävar cirka 1800 anställda efter att skapa kvalitetsprodukter och tjänster att lita på. Detta gör vi genom att pröva nya idéer, respektera varandra och framför allt genom att lyssna på och involvera proffs i hela produktutvecklingsprocessen. Vårt team består av stolta och erfarna specialister som arbetar sida vid sida med nya talanger. Hultafors Group består av 17 välkända varumärken med återförsäljare i cirka 70 länder globalt, och finns idag både i Europa och Nordamerika.