Hultafors Group förvärvar Hellberg Safety AB

Hultafors Group har tecknat avtal om förvärv av Hellberg Safety AB ("Hellberg") baserat i Stenkullen.

Hellberg är en specialiserad leverantör av hörselskydd, ansiktsskydd och kommunikationslösningar för personligt skydd. Bolaget grundades 1962 i Sverige finns nu på 50 marknader med egen FoU, produktion, montering och lagerverksamhet vid huvudkontoret i Stenkullen. Nettoomsättningen uppgick till 66 MSEK 2017 med en lönsamhetsbrunn i linje med Latours finansiella mål. Företaget har ca 20 anställda.

Förvärvet är en del av Hultafors Groups strategi att bredda sin portfölj inom PPE-området. Genom förvärvet kommer Hultafors Group att få tillgång till en komplett portfölj av mycket avancerade hörselskyddsprodukter samt direkta kundrelationer med några välkända blue-chip-företag.

"Vi är stolta över detta förvärv, eftersom vi tror att Hellberg kommer att vara en passa Hultafors Group perfekt för att uppfylla våra ambitioner inom PPE-området och vi ser många möjligheter framåt när vi kombinerar Hellbergs portfölj med Hultafors koncernens försäljningsnätverk" säger Ole Kristian Jødahl, VD på Hultafors Group AB.

"Hultafors Group är ett företag som vi har känt under en längre tid och vi tror att Hultafors Groups befintliga kundrelationer och nätverk i många länder kommer att fungera som en utmärkt grund för att ta Hellbergs nuvarande verksamhet till nästa nivå" säger Joakim Ohlander och Colin MacKenzie, tidigare ägare av Hellberg.

För ytterligare information eller frågor, vänligen kontakta:

Ole Kristian Jødahl VD Hultafors Group AB 900 88 305

Jens Eriksson Direktör, M & A och Strategy Hultafors Group AB 0702 114 601